Α. Τσίπρας: Να διαμορφώσουμε εθνική στρατηγική στα εθνικά θέματα – Κριτική για την οικονομία (video)

Την χάραξη εθνικής στρατηγικής στα εθνικά θέματα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη, στο πλαίσιο του Οικονομικού  Φόρουμ των Δελφών. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σε σχέση με την Οικονομία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως “η κυβέρνηση έφερε την ύφεση πριν από τον κορονοϊό”, επισημαίνοντας ότι “Η ύφεση στη χώρα μας ήρθε το τελευταίο τρίμηνο του 2019”. Όσον αφορά στις επιλογές της κυβέρνησης άσκησε κριτική τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση βασίστηκε σε μία παρωχημένη πολιτική, στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και δεν αύξησε τη ζήτηση. Το μέρισμα που εμείς δίναμε, έδινε τη δυνατότητα να αυξηθεί η κατανάλωση, να κινηθεί η αγορά”.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε σε πέντε μήνες ό,τι κερδίσαμε σε πέντε χρόνια», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε την ανεργία στο 17% και τώρα κινδυνεύει να πάει ξανά στο 26% και προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να πάρει μέτρα το 2021 ή το 2022 που θα είχαν αποφευχθεί, αν δεν είχε προκαλέσει με την πολιτική της ύφεση πριν τον κορονοϊό και αν είχε πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για την στήριξη της οικονομίας».

Επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ που δείχνει ότι όλες οι χώρες θα έχουν ύφεση το 2020 λόγω της επιδημίας, αλλά το 2021 θα επιστρέψουν σε ανάκαμψη όση και η ύφεση. Μόνο η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα έχει μικρότερη ανάκαμψη.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα απευθείας ή μέσω διαύλων απάντησε: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω μία τυπική σχέση…Άλλωστε είναι ευθύνη του πρωθυπουργού η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών…Όταν συναντιόμαστε το κλίμα είναι καλό αλλά δεν είμαστε φίλοι. Δεν υπάρχει σταθερή επικοινωνία και δεν υπάρχει πολιτική επιλογή για σταθερή επικοινωνία». Η πρωτοβουλία, σημείωσε ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει στιγμή που να σηκώνει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να μην ανταποκριθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Α. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τα εσωκομματικά έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας στο εσωτερικό του κόμματος ως προς το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Προέβλεψε μάλιστα ότι σε δύο χρόνια θα έχει αναδιαταχθεί η εσωκομματική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος