Αλ. Τσίπρας: Επόμενος στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο (video)

Η βιώσιμη ανάπτυξη με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον στόχο για έξοδο στις αγορές μετά την απόφαση του Eurogroup.

Στο ζήτημα του χρέους βρεθήκαμε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ίδια πλευρά, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, και αναφέρει ότι είναι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί την αναγκαιότητα της παρουσίας του Ταμείου στην Ευρώπη, αρκεί το Ταμείο να συνεχίσει να επιμένει με δημιουργικό τρόπο στη ανάγκη εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν για την απομείωση του χρέους.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις του με του πολιτικούς αρχηγούς και αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιβάλλον πολιτικής απομόνωσης, απαντά με χαρακτηριστικό τρόπο:

«Βρισκόμαστε σε πολιτική απομόνωση από τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και που επένδυσαν φανερά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και στη διαιώνιση της κρίσης, προσδοκώντας να καρπωθούν τα όποια πολιτικά οφέλη. Ωστόσο, αν εμείς είμαστε απομονωμένοι από αυτούς, αυτοί βρίσκονται απομονωμένοι από την ιστορία. Σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο και σε αμηχανία. Γιατί επένδυσαν στο μαύρο πολλές φορές, αλλά πάλι ξαναβγήκε κόκκινο».

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι σέρνει ακόμα το βάρος της πολιτικής που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και μιας καταστροφικής, όπως αναφέρει, συγκυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά.

Για το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα να επιδείξει εποικοδομητική στάση και τονίζει ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στις συνομιλίες αφορά τις εγγυήσεις.

Αντιδράσεις

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους. Πολύ δύσκολο να βρει…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος