Αναγκαίος ο εμβολιασμός στις εγκύους-Φυλάκιση στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Array

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα θερίζει, στη δύσκολη εξίσωση της εξάπλωση της πανδημίας, προστίθεται και αυτή της Όμικρον που έχει θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές.

Αττική, Κρήτη και Δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί σε στενή υγειονομική επιτήρηση.
Η εμβολιαστική κίνηση κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αφού είναι το μόνο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας. Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, οι αυξητικές τάσεις στα ραντεβού αλλά και στην πραγματοποίηση της πρώτης δόσης, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα.

Στην Πάτρα, δύο αδέλφια πέθαναν από κορονοϊό, με διαφορά λίγων ωρών. Και οι δύο ανεμβολίαστοι. Την Παρασκευή διευρύνεται η ηλικιακή ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά ηλικίας  5-11 ετών.

Ιδιαίτερες συστάσεις γίνονται στις εγκύους που κρίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη για εμβολιασμό, αφού, όπως αποδεικνύεται, η μετάλλαξη Δέλτα έχει φονικές συνέπειες.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα περιστατικά γονέων-αρνητών του κορονοϊού, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να φοιτήσουν στα δημόσια σχολεία, καθώς δεν αποδέχονται να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα.
Φρένο σε αυτά τα περιστατικά έρχεται να βάλει νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν από κοινού, τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης. Προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή στους γονείς και κηδεμόνες που κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος