Αναβολή της τελετής ενάρξεως του πατρινού καρναβαλιού

Η προετοιμασία της διοργάνωσης του πατρινού καρναβαλιού ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η πανδημία έδειχνε σημάδια ύφεσης, αλλά λόγω της αυξήσεως των κρουσμάτων, αναβάλλεται η τελετή ενάρξεως, που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου.

Ένας θεσμός με ζωή σχεδόν δυο αιώνων, απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επισκεπτών και στις φιλοδοξίες των διοργανωτών. Όπως κάθε χρονιά ο μηχανισμός για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος τέθηκε σε λειτουργία σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα, από το καλοκαίρι του 2021, αναφέρει η σημειώνει η Ήρα Κουρή, πρόεδρος «Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας». Ωστόσο, η πανδημία είχε τα δικά της “σχέδια”, που αγνοούσαν τις προθέσεις των διοργανωτών. Το νέο κύμα που σαρώνει παγκοσμίως, υπενθύμισε τα λάθη του 2020, όταν οι συστάσεις των επιστημόνων αγνοήθηκαν, ο κόσμος αδιαφόρησε για την νόσο και παραβρέθηκε στην Πάτρα, αυξάνοντας κατακόρυφα των αριθμό των κρουσμάτων.

Η κ. Κουρή  ξεκαθαρίζει ότι δεν αναβάλλεται το καρναβάλι, αλλά ότι προσαρμόζονται οι δράσεις στις επιδημιολογικές συνθήκες. Κατά συνέπεια τα θεατρικά δρώμενα και η συναυλία που είχαν προγραμματιστεί ως εκδηλώσεις κατά την τελετή ενάρξεως ακυρώνονται. Το φετινό τελετουργικό θα περιλαμβάνει μόνο την παράδοση του λαβάρου στον δήμαρχο, χωρίς την παρουσία κόσμου και χωρίς να καλυφθεί τηλεοπτικά, ενώ αναβάλλεται το μεγάλο πάρτι που είχε ετοιμαστεί, εξηγεί η κ. Κουρή.

Η εκδηλώσεις χαράς, και όσα την συνοδεύουν δεν μπορούν να απαγορευτούν. Δεν μπορείς να περιορίσεις τον κόσμο, που θέλει να διασκεδάσει, χωρίς μέτρα προφύλαξης και πρωτόκολλα περί αποστάσεων, σημειώνει η κ. Κουρή. Οπότε το μόνο που απομένει είναι να μην επιτρέψεις τελετές και άλλα παρεμφερή που θα θέσουν σε κίνδυνο την κοινότητα. Κλείνοντας η κ. Κουρή είπε ότι το αν θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με την γνωστή παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και θα αφορά όλες τις εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος