Αντιπολεμική συγκέντρωση Ουκρανών πολιτών στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ουκρανοί πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί αντιπολεμική συγκέντρωση στην παραλία φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης (24/2) στη χώρα τους. Κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας μπροστά στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγωνία τους για την έκβαση του πολέμου.

Όλοι τους έχουν πίσω στην Ουκρανία μέλη των οικογενειών τους, γονείς, παιδιά και αδέλφια, φίλους και συγγενείς που προσπαθούν να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές του Κιέβου, της Μαριούπολης, του Χάρκοβο και της Οδησού για να σωθούν.

Μία από τις γυναίκες τόνισε “αγωνιώ για το παιδί μου που περιμένω να έρθει από το Κίεβο. Να έρθει εδώ μαζί μου να είναι ασφαλής”. Δύο κοπέλες που σπουδάζουν εδώ στο Πανεπιστήμιο αγωνιούν για τους γονείς τους που έμειναν πίσω. Μαζί τους στην πορεία που ακολούθησε ήταν και ο πατέρας Κυπριανός, που υπηρετεί στη μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης.

Οι Ουκρανοί, με πορεία έφτασαν έξω από το Ρωσικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Δημοσθένους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος