Αντιπρ. ΣΕΤΕ στο Πρώτο: Έχουμε 25%-30% ακυρώσεις στα ταξίδια-Αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ο κλάδος (audio)

«Σε σύγκριση με το 2019 που είχαμε 200.000 ταξίδια, φέτος δεν έχουμε ούτε 30.000 συνολικά. Ο κόσμος δεν πάει, φοβάται. Και παρόλο που το μέγεθος είναι ήδη μικρό, έχουμε περίπου 25%-30% ακυρώσεις» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Γραφείων FedHATTA και αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ Λύσανδρος Τσιλίδης.

Το σύνολο του κλάδου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα προσέθεσε ο κ. Τσιλίδης, ενώ οι προορισμοί του εξωτερικού που «κρατάνε» ακόμα υπό το βάρος των εξελίξεων είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, η Μπριζ και το Βέλγιο, όπως και η Αυστρία, όπου πηγαίνουν τουρίστες.

«Αν γινόντουσαν και στην Ελλάδα τα τεστ στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή από το ταξίδι, όπως γίνεται στην Κύπρο και στο Ισραήλ, θα είχαμε λύσει πολλά προβλήματα, για να μην δαπανήσει πολλά λεφτά στο εξωτερικό ο Έλληνας ή αν του συμβεί κάτι να μην μείνει μόνος του χωρίς καμιά υποστήριξη» υπογράμμισε ο κ. Τσιλίδης.

Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια δεν έχουν χιόνια στα βουνά, άρα δεν τραβάνε πάρα πολύ κόσμο, συμπλήρωσε. «Στην Ελλάδα είναι στο 75% η πληρότητα. Όπου ακούτε 100% πληρότητα είναι σε μικρές περιοχές με λίγα καταλύματα. Τα Ζαγοροχώρια έχουν πληρότητα 95% και τα Ιωάννινα είναι σε υψηλό επίπεδο». Η Αράχωβα, η Μύκονος του χειμώνα, επεσήμανε ο κ. Τσιλίδης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι κοντά στην Αθήνα, όπως επίσης έχει δίπλα της τους Δελφούς όπου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα στην περιοχή η πληρότητα είναι στο 100%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος