Αποδίδει η κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ εκτιμά ο Ερτνογάν 

Μόλις λίγες ώρες πριν  τη συνάντηση  του Τούρκου προέδρου  με τον Ρώσο ομόλογο του  ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι εκκλήσεις της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην περιφέρεια του Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς καθώς έχουν περάσει αρκετές ημέρες με σχετική ηρεμία, πρόσθεσε όμως πως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά, στην ανταρτοκρατουμενη περιοχή, σύμφωνα  με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Η στρατιωτική στήριξη του Πούτιν προς τη συριακή κυβέρνηση ανέτρεψε τα κέρδη που είχαν αποκομίσει οι αντάρτες στη διάρκεια ετών. Να σημειωθεί επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος  απέρριψε δημοσίως πριν από 10 ημέρες την τουρκική έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ ήταν για τρεις ημέρες ήρεμη. Φαίνεται ότι επιτύχαμε ένα αποτέλεσμα με τις προσπάθειες που έγιναν», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους το σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει μια δωδεκαριά στρατιωτικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ, τα οποία έχει ενισχύσει τις τελευταίες εβδομάδες με στρατεύματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τουρκικές πηγές και πηγές στους Σύρους αντάρτες.

Ο Ερντογάν  απέδωσε την κατασκευή τους  και την ενίσχυσή τους στην προσπάθεια της Τουρκίας να προστατεύσει αθώους ανθρώπους.  Συμπλήρωσε  μάλιστα πως “‘Όλοι μπορούν να δουν πόσο ανελέητο είναι το καθεστώς και τον τρόμο που επιβάλλει εκεί. Υπάρχει ένα κράτος τρομοκράτης”. Ο Τούρκος πρόεδρος αντίθετος στους βομβαρδισμούς, προέτρεψε να γίνουν βήματα  απ’ όλους,  ώστε να ληφθούν μέτρα  κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται ανάμεσα στην αντιπολίτευση στην Ιντλίπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος