Δ. Καιρίδης: Η Τουρκία σε πλήρη σύγχυση τα βάζει με όλους χωρίς προσανατολισμό

«Χωρίς αμερικανικά αεροσκάφη F -16 και F – 35 η Τουρκία δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία και τσαλαβουτά. Τα μέτωπα που ανοίγει, από το ΝΑΤΟ και τις σκανδιναβικές χώρες, μέχρι τη Συρία και την Ελλάδα,  έχουν να κάνουν με την αποτυχία στη διαπραγμάτευση με τους Αμερικανούς και τα εσωτερικά αδιέξοδα», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6».

Ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει παράλληλα ότι  «ο Ταγίπ Ερντογάν υποτάσσει συστηματικά την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στις εσωτερικές πολιτικές του σκοπιμότητες» και σχολιάζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε πρόκειται περί παζαριού, αλλά για πλήρη σύγχυση με την Τουρκία να τα βάζει με όλους έχοντας χάσει τον προσανατολισμό της».

Η εικόνα στα διεθνή ΜΜΕ είναι αρνητική και πρωτοστατεί το νούμερο 2 της εξωτερικής πολιτικής ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται στη Γερμανία:

«Η Γερμανία πρέπει να κατονοήσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  δεν μπορεί να είναι μόνο εμπορική ένωση που εξυπηρετεί  συμφέροντα. Πρέπει να αποκτήσει γεωστρατηγική ταυτότητα, διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει,ενώ το πρόβλημα ασφαλείας  στην περιφέρεια αφορά την Βαλτική και την Πολωνία κι επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την  Ελλάδα και την Κύπρο».

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη ο Γερμανός καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς «κουβαλάει αδράνειες δεκαετιών και στις προσπάθειες νέας προσέγγισης συνέβαλε η επαφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Καιρίδης μιλάει για σαφή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία αμφισβήτησε την υφαλοκρηπίδα των νησιών μας τη δεκαετία του 1970, προχώρησε στην αμφισβήτηση με τις Γκρίζες ζώνες σε μικρονήσια του Ανατολικού Αιγαίου τη δεκαετία του 1990 και τώρα από τη μία με τη «Γαλάζια Πατρίδα» και από την άλλη με την ευφάνταστη θεωρία για τα μεγάλα ελληνικά νησιά.

Μιλώντας για την «υπό αίρεση» ελληνική κυριαρχία ο κ. Καιρίδης μίλησε για «πρωτοφανή στάση που δείχνει την ευθεία αμφισβήτηση συνόρων την οποία επιχειρεί η Τουρκία, η οποία έτσι εκτίθεται ως αναθεωρητική και απολύτως προκλητική».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος