Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Δεν είναι όλος ο πληθωρισμός εισαγόμενος-Διαψεύδεται το κυβερνητικό επιχείρημα (audio)

«Για εμάς είναι ένα κορυφαίο το ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, από θέση αρχής υπερψήφισε και αυτή την συμφωνία προμήθειας οπλικών συστημάτων, φρεγατών, αεροπλάνων και την ενίσχυση ουσιαστικά της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας στο Αιγαίο. Αυτό κάναμε και με την ελληνογαλλική συμφωνία, είμαστε υπέρ κάθε συμφωνίας ή δράσης που κατατείνει στην ενίσχυση της άμυνάς μας και στην διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις θάλασσές μας και στον αέρα μας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

«Αυτό που διατυπώθηκε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους βουλευτές μας που μίλησαν εχθές, είναι ότι προφανώς είμαστε σύμφωνοι αλλά θα μπορούσε η συμφωνία να είναι ακόμα καλύτερη ή πληρέστερη έστω» προσέθεσε ο κ. Μάντζος ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να είναι ένας απλός πελάτης όπλων αλλά να γίνει η ελληνική αμυντική βιομηχανία και τα ελληνικά ναυπηγεία, τμήμα της παραγωγής.

Σημείωσε ακόμα, ότι η Ελλάδα έχει με βάση το ΑΕΠ της τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό, γιατί προμηθεύεται όπλα για να ανταγωνιστεί ευρωπαϊκά όπλα. «Ουσιαστικά εμείς ανταγωνιζόμαστε όπλα της Τουρκίας που είναι ευρωπαϊκά. Όταν η Τουρκία αποδεδειγμένα έχει επιδείξει μια συμπεριφορά κακού γείτονα της Ευρώπης, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ασφάλειας των δικών της συνόρων, θα πρέπει να υπάρξει ένα εμπάργκο όπλων, όπως από το 2020 έχει ζητήσει το ευρωκοινοβούλιο» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, τόνισε πως ο κόσμος πια έπαψε να φοβάται τόσο την πανδημία του κορονοϊού, «όσο την πανδημία που περνάει από την τσέπη του, το τσουνάμι της ακρίβειας και την οικονομική κρίση». Οι ανατιμήσεις είναι μπροστά μας, ενώ τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκε εχθές έχουμε να δούμε από το 1997, υπογράμμισε. Πρέπει να προσέξουμε το ποιοτικό χαρακτηριστικό του πληθωρισμού όπως έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας, ότι έχει δηλαδή υπερβεί πλέον τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σημείωσε ακόμα. «Αυτό διαψεύδει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι όλος ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, δεν είναι έτσι, αλλά έρχεται και επικάθεται σε στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς. Όταν ο καταναλωτής έχει στεγνώσει πια από αγοραστική δύναμη και η κυβέρνηση αρνείται έστω τα αναγκαία, που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού του εργαζομένου σε αυτό που η ΓΣΕΕ προτείνει εδώ και μήνες και σε αυτό που θα μπορούσαν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που πάντα υγιώς γίνονταν, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση του πληθωρισμού» ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Σε σχέση με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σχολίασε πως είναι μια ευδιάκριτη τάση πια, «δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι το ΚΙΝΑΛ εκφράζει με πειστικό τρόπο το κέντρο. Όσος και αν είναι ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές, εμείς θα είμαστε ολοένα και πιο έτοιμοι με προγραμματικό λόγο να φτάσουμε στις κάλπες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος