Δεκάδες νεκροί από την κατάρρευση χωματερής σε παραγκούπολη της Σρι Λάνκα

Μειώνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων σε παραγκούπολη της Σρι Λάνκα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση ενός βουνού από σκουπίδια, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι.

Ωστόσο, εκατοντάδες στρατιώτες συνεχίζουν να σκάβουν ανάμεσα στα απορρίμματα και τις 145 κατοικίες που καταστράφηκαν σε αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε στην απέραντη χωματερή της Κολονάουα, που περιβάλλεται από παραγκουπόλεις, στο ΒΑ άκρο της πρωτεύουσας Κολόμπο.

«Είναι δύσκολο να φανταστείς πώς θα μπορούσε κανείς να επιβιώσει μέσα σ’ αυτό το τοξικό περιβάλλον», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τέσσερα παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών περιλαμβάνονται στους 21 νεκρούς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του εθνικού νοσοκομείου του Κολόμπο.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν εξαιτίας πληροφοριών που έκαναν λόγο για λεηλασίες. Συνολικά συνελήφθησαν 18 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκλεψαν αγαθά που ανήκαν στα θύματα.

Ενώ η χώρα γιόρταζε την έλευση του νέου έτους για τους Σινχαλέζους και τους Ταμίλ, ένα βουνό σκουπιδιών που έφθανε τα 91 μ. ύψος και είχε αποσταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής από καταρρακτώδεις βροχές, κατέρρευσε και καταπλάκωσε δεκάδες καλύβες στην παραγκούπολη.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε γειτονικό σχολείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως έχουν απορριφθεί 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι στερεών σκουπιδιών καθημερινά.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος