Δεν παραγράφονται φορολογικά αδικήματα για 22.000 υποθέσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους, ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Στόχος να περιφρουρήσει τα συμφέροντα του Δημοσίου αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να ελεγχθούν περιπτώσεις με σπουδαίο φορολογικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η παραγραφή θα παραταθεί πέραν του 2016 έτσι ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις που βρίσκονται στα συρτάρια του ΣΔΟΕ.

Αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο ελέγχους πόθεν έσχες και αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας και πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Για τις περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου αλλά ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει για μια σειρά από λόγους όπως είναι οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τις διαδοχικές αλλαγές στο ρόλο του Σώματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

22.000 υποθέσεις εξετάζονται εξονυχιστικά 

Πρόκειται για περίπου 22.000 υποθέσεις, για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία «προτεραιοποίησης».
Κριτήριο για την προτεραιότητα των υποθέσεων είναι η εισπραξιμότητα και το πόσο ενεργές και πρόσφατες είναι. Στο συνολικό αριθμό θα προσμετρηθούν και εκείνες οι υποθέσεις για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από 1ης.1.2016 μέχρι και σήμερα.

Το θέμα της «προτεραιοποίησης» απασχόλησε ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων υπουργών, αλλά και εκπροσώπων των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες έχουν την ευθύνη- με βάση το μνημόνιο- για τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Παράλληλα με τον έλεγχο των υποθέσεων θα προχωρήσει και η «νομική θωράκιση» των ελεγκτών στη βάση των προτάσεων που θα υποβάλλουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος