“Δεν υπήρξε μετατροπή συμβάσεων για τους μετακλητούς στη Βουλή”

«Ανακρίβειες» χαρακτηρίζονται από το Γραφείο Τύπου της Βουλής δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μετακλητούς υπαλλήλους, οι συμβάσεις των οποίων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με αποφάσεις του προέδρου της Σώματος.

«Εάν είχε γίνει μία ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Επίσης, θα είχαν ανακαλύψει ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Βουλής.

«Ο πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις, όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως, εργάζεται συστηματικά, ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα, προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα το θέμα αυτό απασχολούσε την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής με τους εκπροσώπους των κομμάτων να διαπιστώνουν ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα δέχεται επίθεση. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Τροφοδοτείται ο λαϊκισμός -δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής συμβάσεων

«Μου έκανε εντύπωση, ότι στην Περιφέρεια -σήμερα το πρωί ξεκίνησα από την Πάτρα – ήταν το πρώτο θέμα.  Αυτό σημαίνει, γι’ αυτό θέτω το ζήτημα περισσότερο, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι συνειρμικοί συνδυασμοί, προνόμια βουλευτών – διορισμοί στη Βουλή – κακό πολιτικό σύστημα. Καταλαβαίνετε, ότι εδώ τροφοδοτείται ένας λαϊκισμός και όταν στη χύτρα του λαϊκισμού ανεβάζεις τις στροφές, σκάει στα χέρια του πολιτικού συστήματος», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  για να προσθέσει στη συνέχεια: «Νομικά μπορώ να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις, γιατί δεν νοείται μετατροπή, όταν έχουμε διορισμό λήγει η προηγούμενη σχέση εργασίας. Επομένως, δεν ισχύει εδώ το άρθρο 36 παρ.1».

Γρηγόρης Ψαριανός: γενικευμένη λαϊκιστική επίθεση στη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό

«Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια “χουντίλα ” η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Λίγο αργότερα ο κ. Ψαριανός επανήλθε στη θέμα και απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, είναι άμεση ανάγκη η Βουλή, διά του προσώπου σας, να αντεπιτεθεί σε αυτήν την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται παντού, επιθετικά και όχι αμυντικά. Ο πρόεδρος της Βουλής και η ελληνική Βουλή, εν έτει 2017, πρέπει να πει τι έγινε και τι υπάρχει, για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι ύποπτη και από κάπου υποκινείται. Δεν θα τελειώσει ποτέ, όμως πρέπει να υπάρχει αυτή η παρέμβαση της Βουλής».

Ιωάννης Τραγάκης: Το οργανόγραμμα επιτρέπει προσλήψεις στον πρόεδρο της Βουλής

«Αντιλαμβάνεστε, ότι μόνο η λέξη Βουλή που ακούγεται έξω είναι μια λέξη η οποία τους εξιτάρει σε άλλες σκέψεις, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε. Ασφαλώς και να βγουν στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τη δημοσιότητα», ανέφερε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και προσέθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Το κυριότερο από όλα είναι ότι το οργανόγραμμα της Βουλής επιτρέπει σε εσάς -και μια φορά το συζητήσαμε και μαζί- να πάρετε παραπάνω υπαλλήλους και δεν το κάνατε. Αυτό το λέω επειδή αφορά εσάς. Άλλοι το έκαναν. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτή η αγανάκτηση θα πρέπει να βγει και προς τα έξω με κάποιον τρόπο και με την ανακοίνωση που θα κάνουν ο κύριος γενικός γραμματέας και ο κύριος ειδικός γραμματέας σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα των δύο ή τριών ανθρώπων».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος