Διεθνές βραβείο σε Έλληνα ομογενή για το έργο του στην προώθηση της διαφορετικότητας

Ταξίδεψε δούλεψε τραγούδησε κατανόησε αγάπησε τον συνάνθρωπο. Γύρισε τον κόσμο όλο με γνώμονα την ανάγκη του ν’ αντιληφθεί τη διαφορετικότητα που θεωρεί προαπαιτούμενο για την παγκόσμια αρμονία… όχημά του η προτροπή των γονιών του που του συχνά πυκνά επαναλάμβαναν στην πολυπολιτισμική Αυστραλία όπου ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή: «να έχεις φιλότιμο»…

Ο λόγος για τον ελληνοαυστραλό ιδρυτή του οργανισμού Cultural Infusion Παναγιώτη Μουσαφεριάδη που κέρδισε στο Τόκιο αργυρό μετάλλιο στα Διεθνή Επιχειρηματικά και Διαθρησκευτικά Βραβεία Ειρήνης κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Για τον ίδιο Έλληνας σημαίνει “να δίνεις στον άλλον”

Το ενδιαφέρον του για τους διαφορετικούς πολιτισμούς γεννήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, ένα milkbar στα δυτικά προάστια της Μελβούρνης. Ακολούθησαν σπουδές, και ταξίδια, και διοργανώσεις φεστιβάλ και μουσικών παραγωγών σ’ ολόκληρη την υφήλιο.

Δυο δεκαετίες πριν ιδρύει τον Οργανισμό Cultural Infusion, που διακρίθηκε με 30 βραβεία ενώ ο ίδιος μετρά ήδη 15 διεθνείς αναγνωρίσεις για τις δράσεις του στην εκπαίδευση και τις ριζοσπαστικές υπηρεσίες του σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, μέσα από ένα εργαλείο επιστημονικής ανάλυσης και χαρτογράφησης των διαστάσεων και αξιών της διαφορετικότητας που το ονόμασε Diversity Atlas.

To 75% όλων των συγκρούσεων στον σύγχρονο κόσμο, σύμφωνα με τον Πίτερ Μουσαφεριάδη, έχει πολιτιστική διάσταση. Αν κατανοήσουμε τον πλησίον θα εξοικονομήσουμε τρισεκατομμύρια, πρεσβεύει.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Σάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος