Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Κάθε αιμοδότης ένας ήρωας στη μάχη για τη νίκη της ζωής

Παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου τίμησε απόψε 13/6/2021, για πρώτη φορά όλους τους εθελοντές αιμοδότες, των 11 Τραπεζών Αίματος που έχουν την έδρα τους στον Δήμο, σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση, με θέμα: “Το 1821- Η ιστορία μας γράφτηκε με αίμα. Συνεχιστές της ίδιας ιστορίας είμαστε εμείς. Κάθε αιμοδότης ένας ήρωας στη μάχη για τη νίκη της ζωής. Είναι στο χέρι μας- Είναι στο αίμα μας- το γράφει η ιστορία μας”, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Κλεάνθη Μανδαλιανό, στόχοι της διπλής επετειακής εκδήλωσης είναι, μεταξύ άλλων, η προβολή του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης των εθελοντών αιμοδοτών, η αναγνώριση και η απόδοση τιμής της σωτήριας πράξης της αιμοδοσίας για τη ζωή, η θυσία του αίματος στην Ιστορία μας και στον βωμό της Ελευθερίας μας, καθώς και η  ευαισθητοποίηση και η προσέλκυση νέων αιμοδοτών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της επετειακής χρονιάς που διανύουμε, αναδεικνύοντας την φιλοπατρία, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και πραγματοποιήθηκε  ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Στην εκδήλωση  τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ κατά της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος