Δίωξη για ανθρωποκτονία κατά του Τ. Μέιρ για την δολοφονία της Τζο Κοξ (video)

Η βρετανική αστυνομία άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία στον Τόμας Μέιρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτού Τζο Κοξ. Ο Τόμας Μέιρ οδηγήθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Όταν ρωτήθηκε για το όνομά του σε δικαστήριο του Λονδίνου, ο  Μέιρ δήλωσε: “Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία”.

Ο Τόμας Μέιρ που παρουσιάστησε στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήρια του στον Μπρένταν Κοξ, σύζυγο της βουλευτού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη στην ανιδιοτελή υπηρεσία που προσέφερε σε άλλους και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολόγηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στέρησε από μια οικογένεια, μια κοινότητα, ένα έθνος μια αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και δημόσια λειτουργό”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος