Δύο μαθητές της Α’ Λυκείου… παρέδωσαν ένα διαφορετικό μάθημα στον Σταύρο Καλαφάτη

Ένα διαφορετικό… μάθημα παρέδωσαν δυο μαθητές της Α’ Λυκείου, στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη. Οι δυο μαθητές ανήκουν σε 12μελή ομάδα που ίδρυσε εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων με καινοτόμες και «πράσινες» μεθόδους, για την οποία έχουν ενδιαφερθεί ακόμα και επιχειρήσεις από τη Χαλκιδική!

«Οι δυο μαθητές της Α’ Λυκείου, ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο Αντώνης Τσιόρβας που με επισκέφθηκαν, με άφησαν άφωνο. Ως μέλη 12μελούς ομάδας, είχαν ιδρύσει μια εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων με ηλεκτροκροκίδωση -μια καινοτόμο μέθοδο επεξεργασίας αποβλήτων, για την οποία χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά. Με τηλεδιασκέψεις, μέσα στην πανδημία, ήρθαν σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες, βρήκαν τα κατάλληλα υλικά, σύγκριναν τιμές και δημιούργησαν μια εταιρία με σημαντικές εγχώριες και ευρωπαϊκές προοπτικές!» αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media ο Υφυπουργός.

Τα παιδιά πήγαν στο Διοικητήριο για την παρουσίαση, αφού έκαναν self test και μίλησαν στον Υφυπουργό με αγάπη και πάθος για αυτό που κατάφεραν. Εξήγησαν στον κ. Καλαφάτη πώς η εταιρία  μπορεί να βοηθήσει εταιρίες της Χαλκιδικής που παράγουν λάδι, ή συσκευάζουν ελιές.

Ο ίδιος τους εξήγησε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο επιχειρείν, την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την κοινωνική ευθύνη των εταιριών.  “Η ιδέα σας εφαρμόστηκε χάρη σε ψηφιακές τεχνολογίες. Η ψηφιακή εξέλιξη είναι στόχος της κυβέρνησης και όπλο για την υλοποίησή της είναι, μεταξύ άλλων και το Ταμείο Ανάπτυξης” τόνισε ο κ.Καλαφάτης.

Στην ανάρτηση του αναφέρεται και στα λόγια της καθηγήτριάς τους  Δρ. Άσπας Χασιώτη: “Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας έδωσε η πανδημία: Να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές των σχολείων”. Και καταλήγει γράφοντας “Κρατώ, επίσης, την προτροπή των δύο παιδιών: Ο μετασχηματισμός του κράτους να μην πνιγεί στη γραφειοκρατία. Ελπίζω να συνεχίσουν τα παιδιά αυτά να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους για όλες τις επιλογές τους. Να πολεμούν για Δικαιοσύνη και Κοινωνική Συνοχή. Έτσι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

Δύο μαθητές της Α’ Λυκείου… παρέδωσαν ένα διαφορετικό μάθημα στον Σταύρο Καλαφάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος