Εγκαινιάστηκε η έκθεση ΙΔΕΑ στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας η έκθεση ΙΔΕΑ, που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το ΝΟΗΣΙΣ, δημιουργώντας προσδοκίες για μακρόχρονη και συνεχή συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι γέφυρα και ένωση δύο σημαντικών φορέων σε Αίγυπτο και Ελλάδα, για την ανάδειξη δύο από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της παγκόσμιας ιστορίας και εφαλτήριο της δικτύωσης για τη μεταφορά ακαδημαϊκής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής γνώσης και τεχνογνωσίας μεταξύ των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθ. Χρήστος Αραμπατζής, του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στη Βενετία, με θέμα: “Ο μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η μαρτυρία ενός Βυζαντινού χειρόγραφου”. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τον Eng. Ayman Elsayed, Διευθυντή του Πλανηταρίου και Επιστημονικού Κέντρου της Βιβλιοθήκης και τον Θανάση Κοντονικολάου, Γενικό Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ.

Η έκθεση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το ΝΟΗΣΙΣ, δημιουργώντας προσδοκίες για μακρόχρονη και συνεχή συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι γέφυρα και ένωση δύο σημαντικών φορέων σε Αίγυπτο και Ελλάδα, για την ανάδειξη δύο από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της παγκόσμιας ιστορίας και εφαλτήριο της δικτύωσης για τη μεταφορά ακαδημαϊκής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής γνώσης και τεχνογνωσίας μεταξύ των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Αίγυπτο.Εγκαινιάστηκε η έκθεση ΙΔΕΑ στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Στη διάρκεια παρουσίας της έκθεσης στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα συνδιοργανωθούν με το ΝΟΗΣΙΣ παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις που θα μεταδοθούν διαδικτυακά και από τους δύο φορείς.

Για την πραγματοποίηση των εγκαινίων χρειάστηκε η συνδρομή, στήριξη και πολύτιμη βοήθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), του Προξενείου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια και των οργανώσεων της ελληνικής ομογένειας που δραστηριοποιούνται στην Αλεξάνδρεια και την Αίγυπτο γενικότερα.

Η παραγωγή της έκθεσης αυτής έγινε από το ΝΟΗΣΙΣ το 2016 με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος