Έκρηξη σε σταθμό τρένου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο – Αναφορά για τραυματίες (video)

Μικρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε βαγόνι στον υπόγειο σταθμό του τρένου Πάρσονς Γκριν, του δυτικού Λονδίνου. Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη στον υπόγειο του Λονδίνου αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, 18 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τα τραύματά τους να μην είναι απειλητικά για τη ζωή τους.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης. Όπως ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας της έρευνας, προς το παρόν ηγείται η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών.

Την Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, γνωστή ως Cobra, συγκαλεί στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία “λαμβάνει τακτική ενημέρωση” για την έκρηξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός αναφέρει: “Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν στο  Πάρσονς Γκριν και με τους άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά αντέδρασαν άμεσα και με γενναιότητα σε ένα πιθανόν τρομοκρατικό συμβάν”.

Οι υπηρεσίες υγείας δηλώνουν ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να καθοριστεί η σοβαρότητα των τραυματισμών και να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες. Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν. Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Πηγές αναφέρουν ότι ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός, τοποθετημένος σε πλαστικό κοντέινερ και σακούλα, εξερράγη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση όταν θα έχει ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έξι πυροτεχνουργοί, δυο ομάδες διάσωσης και 50 πυροσβέστες βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε δεν εξερράγη κανονικά.

Στην ιστοσελίδα της η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun αναφέρει ότι από την “αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κουβά” τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας μικρός μαθητής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει, και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος