Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο “εξορκιστές” της Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την τέλεση εξορκισμών στην πλατεία Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, μετά την εμφάνισή τους στο γραφείο του εισαγγελέα. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Νοεμβρίου και εις βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Στο συγκεκριμένο χώρο, όπου γινόταν οι… λειτουργίες της αίρεσης, στο χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα το νυχτερινό κέντρο “Νεράιδα”, στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν είχε δοθεί άδεια λειτουργίας, και αυτός ήταν και ο λόγος των δύο συλλήψεων των “εξορκιστών”. Πλέον στην έδρα της οργάνωσης έχει μπει λουκέτο και μάλιστα έχουν αναρτήσει από έξω μια πινακίδα που γράφει ότι “γίνονται κατασκευαστικές εργασίες”.
Για τις συλλήψεις των δύο ανδρών η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου. Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος