Μία πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή στα κινητά μας τηλέφωνα αναγνωρίζει την τοξικότητα σε τρόφιμα και καλλυντικά. Για τον τρόπο με τον οποίο αποκωδικοποιεί τις ετικέτες των προϊόντων και μας βοηθά σε καλύτερες επιλογές για μία υγιεινή διατροφή χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες μίλησε στο Ο3 η συνιδρύτρια της Ingredio Ζωή Κούρνια.
Όπως είπε η ίδια, είναι χημικός και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την έρευνα κατά του καρκίνου. Η ενασχόλησή της αυτή την ώθησε στο να αναζητήσει κάποια πλατφόρμα που να εντοπίζει χημικές ουσίες οι οποίες με την μακροχρόνια χρήση τους θα μπορούσαν να εκθέσουν τους καταναλωτές τους στην καρκινογένεση, τον σακχαρώδη διαβήτη ή ακόμη και σε κάποιες αλλεργίες. Δεν βρήκε καμία διαθέσιμη και έτσι δημιούργησε η ίδια την εφαρμογή Ingredio η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα μικρό χημικό εργαστήριο στα χέρια μας.
«Δυστυχώς όταν κάποιος προσπαθεί να διαβάσει την ετικέτα ενός προϊόντος δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει τα πολύπλοκα χημικά ονόματα, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα και για μένα που είμαι χημικός. Επίσης, πολλά χημικά συστατικά είναι κωδικοποιημένα όπως πχ Ε250 οπότε δεν μπορούμε να τα μεταφράσουμε».
Το Ingredio αποκωδικοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες χημικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ενώ είναι διαθέσιμο δωρεάν σε κινητά με λειτουργικό iOS και android. Για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές η εφαρμογή χρησιμοποιεί χρώματα όπως το πράσινο για την απουσία επικίνδυνων χημικών ουσιών, πορτοκαλί και κόκκινο όσο αυξάνεται η επικινδυνότητα.
Επιπλέον όσοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τη διατροφή τους μπορούν να βρουν στο Ingredio οδηγούς αποτοξίνωσης, βιολογικά προϊόντα ή οδηγίες για καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος