‘Ενας ακόμη νεκρός από την κακοκαιρία – Δεινά από την Κορινθία ως την Κοζάνη

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα.

Το θύμα είναι ένας 30χρονος  στο χωριό Βρυσούλες κοντά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά όταν επιχείρησε να διασχίσει ένα ρέμα λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Στο μεταξύ,συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης που αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Πλημμύρισαν σπίτια σε Κρήνες και Ταρσινά Κορινθίας

Η έντονη βροχόπτωση διάρκειας περίπου 3 ωρών είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά Κορινθίας, ενώ στο Βραχάτι υπερχείλισε το ποτάμι χωρίς να υπάρξουν ζημιές.

Στην νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου στο 101ο χλμ, το νερό βγήκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου 30 λεπτά.

Σοβαρά προβλήματα και στον νομό Τρικάλων

Κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ρεμάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, διακοπή κυκλοφορίας προς Αμπέλια και Καστανιά, συνθέτουν την εικόνα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Στον Κλεινοβό, ένα σπίτι παρασύρθηκε από τα μανιασμένα νερά, μαζί με αυτοκίνητα. Στις πλημμύρες βούλιαξαν σπίτια, βιοτεχνίες, αμπέλια, παρασύρθηκαν κυψέλες μελισσοκόμων, πνίγηκαν πουλερικά.

Τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Διάβα – Αμπελίων – Καστανιά καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μια γέφυρα στην περιοχή «Χάνια» Κρύας Βρύσης.

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή «Αλώνια».

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε πέντε χωριά του Δήμου Τρικκαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες. Η Φωτάδα κυρίως, αλλά και το Καλονέρι, το Γενέσι, το Ρίζωμα και ο Πλάτανος, βίωσαν τα αποτελέσματα της απίστευτα μεγάλης ποσότητας νερού που έφτασε μέσω των ποταμών στα χωριά. Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα και στην κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε αίτημα στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των πληγεισών περιοχών.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα.

Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία διακόπηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.

Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού μεταξύ των κόμβων Κοίλων και Σιάτιστας, εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ορεινή κοινότητα Γαλατινής, στην Κοζάνη, όπου η καταστροφή στο Χρώμιο χαρακτηρίζεται “βιβλική”.

Βροχές και στην Αττική

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ/ΦΩΤΟ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΠΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σχετική είδηση:Κοζάνη: Βιβλική καταστροφή στο Χρώμιο-κόπηκε στην μέση το χωριό
Σχετική είδηση:Κοζάνη: Πλημμύρισε η Εγνατία Οδός – Κλειστή θα παραμείνει μέχρι αύριο
Σχετική είδηση:Νεκροί από την πλημμύρα στη Μεσσηνία – Προβλήματα από την κακοκαιρία στη χώρα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος