ΕΝΦΙΑ: Καταβολή και φέτος σε πέντε δόσεις – Τέλη κυκλοφορίας: Ανάλογα με την αξία και τα χλμ του οχήματος (video)

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όσοι δηλώσουν κρυμμένα εισοδήματα, θα απαλλάσσονται από ποινικές κυρώσεις.

Αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, που όπως και πέρυσι θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, όπως είπε στην Ημερησία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προαναγγέλλει εξίσωση πραγματικών και αντικειμενικών τιμών για τον ΕΝΦΙΑ του 2017.

“Ετοιμάζουμε πολλές παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες θα γίνουν εντός του 2016 και άλλες το 2017. Στη φορολογία κεφαλαίου υπάρχουν υπερβολές, λάθη και πρέπει να δούμε πως η φορολογία θα ικανοποιεί το άρθρο 4 του Συντάγματος στη λογική της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών αλλά και πως θα βοηθήσουμε αναπτυξιακά ορισμένες περιοχές, αλλά και ορισμένες δράσεις” δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Οι διορθώσεις στις αντικειμενικές τιμές τον περασμένο Ιανουάριο μείωσαν, αλλά δεν γεφύρωσαν τη διαφορά με τις τιμές της αγοράς.

Ανατροπές και στα τέλη κυκλοφορίας βρίσκονται καθοδόν σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Θα συνδεθούν με την πραγματική αξία των οχημάτων αλλά και τα διανυόμενα χιλιόμετρα. Το επικρατέστερο σενάριο: μισά τέλη αλλά 2 με 3 λεπτά ανά λίτρο ακριβότερα η βενζίνη και το ντίζελ.

Έρχεται και η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα με κίνητρο, όπως λέει ο κύριος Αλεξιάδης την απαλλαγή από τις ποινικές κυρώσεις. Τελευταία ευκαιρία , πριν από την εφαρμογή του περιουσιολογίου, επισημαίνει. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα πως θα φορολογηθούν αυτά τα εισοδήματα.

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική της.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος