Επιμένει η “ψυχρή λίμνη”: Πλημμύρισαν κάμπινγκ στην Σιθωνία – Προβλήματα και στις Σέρρες

Εικόνες που μόνο σε καλοκαίρι δεν παραπέμπουν συνεχίζει να μας δίνει ο Αύγουστος. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, χαλαζοπτώσεις, υδροστρόβιλοι και θερμοκρασίες που θυμίζουν Φθινόπωρο…

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Χαλκιδική και ιδιαίτερα Σάρτη, Συκιά, Τορώνη, όπου ρέματα υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα οχήματα να μην μπορούν να περάσουν κυρίως από ιρλανδικές διαβάσεις.

Λίμνες σχημάτισαν τα νερά έξω από σκηνές και τροχόσπιτα σε κάμπινγκ στη Συκιά, ενώ στη Νικήτη τα νερά της βροχής μαζί με λάσπες άλλαξαν την εικόνα της παραλίας. Από την καταιγίδα που συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πολύωρες ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Τορώνη και Συκιά.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή και στη Νέα Καλλικράτεια, με τους άντρες της τροχαίας να εκτρέπουν την κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης νερών στον δρόμο.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν στην κυριολεξία χθες αρκετοί δρόμοι στην Αττική. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, ενώ ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν. Μάλιστα στη Δροσιά, όπου η καταιγίδα βρήκε τους οδηγούς στον δρόμο, ορισμένα αυτοκίνητα γέμισαν νερά με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείψουν.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι και στην Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Νερά και φερτά υλικά έκαναν αδύνατη την κίνηση οχημάτων και πεζών, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε γυναίκα από ισόγειο διαμέρισμα.

Από την κακοκαιρία δεν έμεινε ανεπηρέαστες και οι Σέρρες. Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.
Σε επιφυλακή η πυροσβεστική στην Εύβοια, όπου εκεί σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Συνεργεία της βρίσκονται διάσπαρτα σε 50 σημεία του νησιού, προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν καθαρίσει ρέματα και φρεάτια.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για έντονη κεραυνική δραστηριότητα και επιβεβαιώθηκαν, αφού το σύστημα Ζευς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς ως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης. Μόνο από τις 3 τα ξημερώματα σήμερα το σύστημα ανίχνευσε περισσότερους από 3.700 κεραυνούς. Βουτιά έκανε και ο υδράργυρος, με την Κοζάνη τα ξημερώματα να καταγράφει μόλις 16 βαθμούς. Ακολουθούν Καστοριά, Κόνιτσα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη Καβάλα κι Αλεξανδρούπολη.

Το μήνυμα του 112 που εστάλη χθες έχει ισχύ 48 ωρών και προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη & Κεντρική Μακεδονία, νησιά  Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Το σκηνικό αστάθειας του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος