Επιστροφή στην κανονικότητα και για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης (video)

Μια εικόνα που θυμίζει την προ κορονοϊού περίοδο, με εξαίρεση τις μάσκες και τους ελέγχους, παρουσιάζουν από χθες τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας.


Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πρώτη μέρα της απελευθέρωσης των πτήσεων από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, έφτασαν 5.000 από το εξωτερικό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 258 πτήσεις, από τις οποίες οι 26 ήταν διεθνείς.

Στους επιβάτες συγκαταλέγονται Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό και  επιστρέφουν πλέον στην πατρίδα και τις οικογένειές τους, καθώς και ξένοι, που διατηρούν σπίτι στην Ελλάδα.

Καλή ημέρα χαρακτήρισε τη Δευτέρα η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Μάρκετινγκ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Επισήμανε την αύξηση των επιβατών από 9.000 την Κυριακή σε 12.228 τη Δευτέρα.

Δειλά – δειλά ξεκινούν οι κρατήσεις για καταλύματα στη Μύκονο που υποδέχεται τους πρώτους Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες.

«Έχουν ξεκινήσει εντατικά οι κρατήσεις. Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε 2-3 κρατήσεις… Οι περισσότερες είναι από Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, ακόμα και Οκτώβριο» δήλωσε η Μαρία Κουτσιούπα, Διευθύντρια Ξενοδοχείου της Μυκόνου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Τουρισμού αναζητά ξενοδοχεία για πιθανή διαχείριση του κορονοϊού στα νησιά.

Το κόστος αποζημίωσης από την κυβέρνηση για αυτά τα καταλύματα υπολογίζεται στα 30 ευρώ την ημέρα ανά δωμάτιο όταν γίνεται χρήση του, μαζί με το κόστος σίτισης και 10 ευρώ την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού έως τις 18 Ιουνίου.

Ουρές χιλιομέτρων στο συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα

Για δεύτερη μέρα, ατέλειωτες ουρές, μήκους έως και 4 χλμ., σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Επί τόπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν ελέγχους σε όσους περνούν τα σύνορα, ενώ το υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο υποβάλλονται οι Σέρβοι και ο αυστηρός έλεγχος στα διαβατήριά τους καθυστερούν περαιτέρω τη διαδικασία. Πάντως, οι αρχές διευκολύνουν τους τουρίστες από τη Σερβία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Ο χρόνος αναμονής στο συνοριακό φυλάκιο άγγιξε τις 2 ώρες, προκαλώντας ένταση στους οδηγούς.

Το φυλάκιο του Προμαχώνα αποτελεί την κύρια χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, καθώς το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Νικολέττα Γεωργιόπουλου, Λεωνίδας Κασάπης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος