Φαράγγια προς εξερεύνηση

Μια κατάβαση σε φαράγγια από άτομα με ειδικές ικανότητες είναι μια διαφορετική δραστηριότητα για αναρριχητές και καταρριχητές, που μπορούν απολαύσουν οι επισκέπτες στην Κρήτη.

Το Canyoning πραγματοποιείται συχνά σε απομακρυσμένες και ανώμαλες επιφάνειες της γης, όπου συχνά απαιτούνται δεξιότητες πλοήγησης, εύρεσης διαδρομών και ταξιδιών μέσα στην άγρια φύση. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και συχνά περιλαμβάνει αναρρίχηση, κολύμπι και πεζοπορία.

Για να συμμετέχουν τα άτομα σε μια τέτοια δραστηριότητα, πρέπει να έχουν κάποια εκπαίδευση και καλή φυσική κατάσταση υγείας, τονίζει ο Γιάννης Mπρομοιράκης, εκπαιδευτής παγκρήτιου ομίλου διάσχισης και εξερεύνησης  φαραγγιών. «Πρόκειται για εξειδικευμένο άθλημα που πραγματοποιείται εκεί όπου υπάρχουν καταρράκτες».

Ο εξοπλισμός για το Canyoning περιλαμβάνει εξοπλισμό αναρρίχησης, στατικά σχοινιά, κράνη, ειδικά ρούχα και παπούτσια, πακέτα τροφίμων και νερού, καθώς και τσάντες με είδη πρώτων βοηθειών, σημειώνει ο κ. Mπρομοιράκης.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικής ομορφιάς φαράγγια για το σπόρ, όπως στην Κρήτη, στην Λαμία και στην Ήπειρο. Η χώρα διαθέτει φαράγγια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Ένα νέο σπόρ για την Ελλάδα, βρήκε αρκετούς φίλους μετά το 2000, ενώ οι ξένοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με το είδος αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος