Γ. Αγγελοπούλου: Η Μακεδονία ηγέτιδα δύναμη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων

Array

” Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, εκτός από την ιστορική συμβολή της στην Ελληνική Επανάσταση, έχει ρόλο να παίξει σήμερα και στο μέλλον ως “ηγέτιδα δύναμη” της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Αυτή την συμβολική χρόνια δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν αλλά σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον, για ανάπτυξη, για δουλειές, για τις ανάγκες του κόσμου”, είπε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον ΥΜΑΘ, κ. Σταύρο Καλαφάτη. Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», εξήρε το έργο που γίνεται στο Υπουργείο και και τόνισε ότι χαίρεται, επειδή η προσπάθεια συνεργασίας του δημοσίου με δυναμικές ιδιωτικές επενδύσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, φαίνεται ότι αποδίδει προς όφελος των πολιτών, έστω και μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας.

Η κ. Αγγελοπούλου, είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος αφού την ξενάγησε στο γραφείο του, συζήτησε μαζί της τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού για την ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην Επανάσταση του 1821, καθώς και  ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα της πόλης και τις προοπτικές της.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το αναπαλαιωμένο αυθεντικό τζουκ μποξ που βρίσκεται στο γραφείο του δημάρχου και τοοποίο είχε δωρίσει  ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη μητέρα του, το 1959.
Μάλιστα, ο δήμαρχος της έβαλε να ακούσει και την αυθεντική εκτέλεση ενός παλιού τραγουδιού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος