Γ. Χρούσος στο Πρώτο: Λάθος να μην στείλουν τα παιδιά σχολείο οι  γονείς (audio)

«Λάθος να μην στείλουν τα παιδιά σχολείο οι γονείς. Είναι χειρότερο να τα κρατήσουν στο σπίτι για πολλούς λόγους. Για τα ίδια τα παιδιά, για τους γονείς και για την κοινωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και τα παιδιά ανήκουν στα σχολεία» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Ήδη τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά και εξακολουθούν να αυξάνουν, σημείωσε, κάτι που δεν είχε να κάνει με την λειτουργία των σχολείων. «Η Όμικρον προσπαθεί να εκτοπίσει την Δέλτα και θα το κάνει όπως φαίνεται γιατί αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα. Η Όμικρον δεν είναι τόσο βαριά όσο η Δέλτα και ευτυχώς τα παιδιά είναι ανθεκτικά και στις δύο παραλλαγές με μικρές εξαιρέσεις. Συνεπώς με τον τρόπο που γίνεται η παρακολούθηση των μαθημάτων με τα τεστ και με τις μάσκες, ει δυνατόν διπλές ή αυξημένης προστασίας, θα πάμε καλά, θα δείτε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρούσος.

«Όσοι οι δείκτες νοσηλειών, ΜΕΘ και θανάτων είναι σταθεροί, είμαστε εντάξει, τα σχολεία θα συνεχίσουν» προσέθεσε. «Οι πιο πολλοί το περνάνε ασυμπτωματικά, δεν το ξέρουν καν. Ακόμα και αν έκαναν τεστ, ένα 30% θα ξέφευγε γιατί δεν την πιάνουν 100% τα τεστ την Όμικρον. Συνεπώς θα κάνουμε υπομονή, τους επόμενους 2-3 μήνες θα έχουμε πολλά κρούσματα, λίγους θανάτους και μετά θα τελειώσει η πανδημία. Θα γίνει ενδημικός ιός αλλά δεν μας λέει τίποτα αυτό, θα έχουμε εμβόλια και φάρμακα» συνέχισε ο καθηγητής.

Εκτιμώντας πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον η πανδημία, ο κ. Χρούσος, εξήγησε πως συνήθως οι νέες μεταλλάξεις σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται πιο ελαφρές. Μεταδίδονται περισσότερο αλλά είναι λιγότερο παθογόνες.  «Αυτό έχει γίνει και με αυτόν τον ιό και ελπίζω να μην έχουμε εκπλήξεις. Μάλλον θα γίνει εποχιακός ιός, του χειμώνα, επειδή είναι αναπνευστικός ιός. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα έχει περάσει, είμαστε στην αποδρομή τώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος