Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα-Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα (audio)

«Δεν έχουμε πια την πολλαπλή αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας που είμαστε χειρότερα από όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες ή στο μέτωπο της ακρίβειας. Σε αυτή την διαχειριστική ανεπάρκεια προστέθηκε ένα μεγάλο ηθικό θέμα, το ότι ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα της πανδημίας δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό σε σχέση με την περίφημη έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι γιατί πέρα από πολιτικό πρόβλημα δημιουργήθηκε ένα μείζον ηθικό θέμα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξηγώντας πώς οδηγήθηκε ο αρχηγός την αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές.

Συμπλήρωσε πως «ο Πρωθυπουργός είχε προχωρήσει στην δήλωση ότι δεν έχει διαφορά να έχει κανείς θεραπεία εντός ΜΕΘ και εκτός αυτής. Η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορεί να ήταν αληθινή αυτή η δήλωση, αλλιώς δεν θα είχαμε ανάγκη τις ΜΕΘ. Το πράγμα έγινε πολύ χειρότερο, γιατί φαίνεται ότι ήταν σε γνώση της κυβέρνησης αυτή η περίφημη έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, που διαβεβαιώνει ότι το 1/3 των ανθρώπων που έχουν πεθάνει θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχαν πρόσβαση σε ΜΕΘ και αναδεικνύει ένα γενικότερο πρόβλημα, ότι εκτός λεκανοπεδίου και μεγάλων αστικών κέντρων υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στην ελληνική επαρχία».

Κληθείς να σχολιάσει την δυναμική που έχει αποκτήσει δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε από τις εξελίξεις στον χώρο του ΚΙΝΑΛ. Υπήρχε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων όσο ήταν ακόμα σε εξέλιξη η κούρσα διαδοχής για να προβληθεί ως φαβορί η υποψηφιότητα εκείνου του υποψήφιου αρχηγού που απέκλειε οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας στρατηγική εξαρχής ήταν υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, όχι των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο προωθήσαμε ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Θεωρώ επομένως ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, χωρίς να προδικάζω τίποτα, τουλάχιστον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της προοδευτικής διακυβέρνησης και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Σχολιάζοντας την θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι η παράταξη δεν πρόκειται να γίνει το συμπληρωματικό δεκανίκι κανενός, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως «κάθε κόμμα, είναι λογικό να επιδιώκει την δική του ενίσχυση αλλά προφανώς σκοπός κάθε κόμματος είναι να ασκήσει κυβερνητική εξουσία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σημείωσε τέλος. Αυτό που επιδιώκει το κόμμα σε ό,τι αφορά την Ευρώπη είναι να γίνει «μια γέφυρα ανάμεσα στον πολιτικό μας χώρο που είναι η αριστερά και την σοσιαλδημοκρατία και την οικολογία. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θέλουμε να καλύψουμε όλο τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης από το προοδευτικό κέντρο έως την αριστερά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος