Γαλλία: Η προεκλογική αφίσα Μελανσόν για τις Βουλευτικές 2022 – Μόνοι τους αποφάσισαν να κατέβουν οι Ρεπουμπλικανοί

“Μελανσόν Πρωθυπουργός. Στις 12 & 19 Ιουνίου, ψηφίζουμε για τους/τις υποψήφιους/ες της Λαϊκής Ένωσης”, αναφέρει η προεκλογική αφίσα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Σκοπός του Μελανσόν είναι να συσπειρώσει όλη την Αριστερά με ονομασία Λαϊκή Ένωση. Αύριο Τετάρτη συναντώνται το κόμμα του Οι Ανυπότακτοι με το Σοσιαλιστικό Κόμμα για να συζητήσουν.

Ήδη οι διαβουλεύσεις με Πράσινους, Νέα Αντικαπιταλιστικό Κόμμα και Κομμουνιστικό Κόμμα είναι προχωρημένες. Εξαιρετικά δύσκολο το Σοσιαλιστικό κόμμα να αποδεχτεί να συμπεριληφθεί στο κοινό πρόγραμμα η πρόθεση για VI Δημοκρατία, δηλαδή αλλαγή Συντάγματος ή για συνταξιοδότηση στα 60 (έναντι 62 τώρα)…

Το απόγευμα, το δεξιό κόμμα οι Ρεπουμπλικανοί (του Σαρκοζί) αποφάσισε στο πολιτικό κομιτέ τους ότι δεν θα συμμαχήσουν ούτε με τον Μακρόν, ούτε με την Ακροδεξιά. Θα κατέβουν μόνοι τους.

Δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει στην πραγματικότητα, πιθανόν να ισχύσει το σώζων εαυτόν σωθήτω. Ο Σαρκοζί υποστηρίζει από τον 2ο γύρο τον Μακρόν, θέλει συμμαχία αλλά διχάζει μέσα στο κόμμα.

Όλα θα εξαρτηθούν από την μελλοντική σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μακρόν όταν παραιτηθεί η τωρινή.

Την Πέμπτη θα λάβει χώρα το τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα, υπουργικό συμβούλιο. Ύστερα στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραιτηθεί ο Π/Γ αν έχει βρει μέχρι τότε νέο/α Π/Γ . Η/ο οποία/ος θα πρέπει να αρέσει ταυτόχρονα και στην Αριστερά και στην Δεξιά ώστε το κόμμα του Μακρόν να περισυλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στις βουλευτικές.

Η μπάλα είναι στην πλευρά Μακρόν για την 1η κίνηση στην σκακιέρα ώστε να αντιδράσουν οι άλλοι ανάλογα.

ανταπόκριση από Παρίσι: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος