Γαλλική γαστρονομία με ελληνικά προϊόντα

Ένας Έλληνας ο Αλέξανδρος Ράλλης, με καταγωγή από την Καλαμάτα, γεννημένος στο Παρίσι, εισήγαγε τα ελληνικά προϊόντα στην γαλλική κουζίνα, εκτοξεύοντας την γαστρονομία σε νέα ύψη.

Πάνω από μια δεκαετία ο κ. Ράλλης προσπαθεί να εξοικειώσει τους γάλλους σεφ με τις γεύσεις της ελληνικής γης. Εκείνοι με την σειρά τους τα εισάγουν στα μενού τους, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται σε εστιατόρια με πελάτες υψηλών απαιτήσεων. Ο κ. Ράλλης, όπως λέει, επιθυμεί να προσφέρει μέσω της επιχείρησης «profil grec» ό,τι καλύτερο παράγεται στην Ελλάδα όσον αφορά την ποιοτική αγροτική παραγωγή. Οι ξένοι αγνοούν, όπως τονίζει, τα χειροποίητα προϊόντα, όπως την φέτα. Δεν γνωρίζουν την παρασκευαζόμενη από παραγωγούς και όχι σε βιομηχανική κλίμακα. Οι γαστρονομικές απολαύσεις  αφθονούν στην Ελλάδα και τώρα ταξιδεύουν στην Γαλλία, όπως το χαβιάρι φτιαγμένο από αυγοτάραχο κέφαλου.

Ένα ποιοτικό προϊόν, όπως το ελληνικό χρειάζεται την κατάλληλη τυποποίηση για να κερδίσει τις αγορές. Εκεί υστερούν οι Έλληνες παραγωγοί, είτε αφορά τις ελιές είτε το λάδι. Η  διάσημη ελιά Καλαμάτας υφίσταται την βάσανο της ακατάλληλης ετοιμασίας, που την καταστρέφει.

Ντροπή χαρακτηρίζει ο κ. Ράλλης, το γεγονός ότι το κυριότερο ελληνικό προϊόν, το λάδι, σε ποσοστό 70% πωλείται χύμα. «Σαν να πουλούσαν οι Γάλλοι χύμα τα κρασιά τους». Το ζήτημα είναι η προώθηση των προϊόντων στο εξωτερικό, δηλαδή ο κ. Ράλλης μιλά για την απουσία του marketing από την αντίληψη των Ελλήνων και την μακροπρόθεσμη επένδυση στα προϊόντα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος