Γερμανία: Εκκένωση του Augsburg λόγω βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (video)

Σχεδόν 54.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό μιας βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκκένωση της περιοχής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί.

Η βόμβα, βάρους 1,8 τόνων, βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια έργων στο κέντρο της βαυαρικής πόλης, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Μονάχου. Οι αρχές του Άουγκσμπουργκ καθόρισαν μια ζώνη ασφαλείας διαμέτρου 1.500 μέτρων γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα η οποία πρόκειται να εξουδετερωθεί σήμερα το απόγευμα.

Ο δήμαρχος του Άουγκσμπουργκ Κουρτ Γκριμπλ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της πόλης στο Twitter, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς για λόγους ασφαλείας. Προσωρινά καταφύγια έχουν οργανωθεί σε σχολεία της περιοχής, ιδίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν συγγενείς ή φίλους για να τους φιλοξενήσουν.

Η εξουδετέρωση της βόμβας μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 5 ώρες, προειδοποίησαν οι αρχές σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν πέσει η νύχτα.

Μολονότι έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία εντοπίζονται ακόμη βόμβες που δεν είχαν εκραγεί την εποχή εκείνη. Μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος