Γυμναστήριο και κολυμβητήριο θα αποκτήσει η Κέρκυρα

Έπειτα από 40 χρόνια ικανοποιείται πλέον ένα πάγιο αίτημα των Κερκυραίων για την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Κερκυραϊκός ένα από τα παλιότερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδος, ζητούσε για περισσότερα από 45 χρόνια την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, για να φιλοξενεί όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Οι υποσχέσεις έμειναν έπη πτερόεντα. Τώρα πλέον κάτω από το φρούριο, θα κατασκευαστεί το κολυμβητήριο, με πισίνα θερμαινόμενη ολυμπιακών διαστάσεων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και διεθνείς διοργανώσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδριώτη.

Η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, αναφέρει ότι πρόκειται για δυο έργα ζωής, έναν αξιοπρεπή χώρο, όπου θα προπονούνται τα παιδιά και οι νέοι αθλητές, που θα υλοποιηθεί με την χρηματοδότηση του υπουργείου εσωτερικών. Το κόστος κάθε έργου αποτιμάται σε περίπου πέντε εκατ. ευρώ, που θα συμβάλουν και στην αναβάθμιση της πόλεως.

Όπως σημειώνει Γιώργος Δημούλης, πρόεδρος Ν.Α.Ο.Κ., στον χώρο αυτό, που δεν διέθετε τις ανάλογες εγκαταστάσεις, έμαθε κολύμβηση ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης. Τα δυο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν δυο χρόνια μετά την προκήρυξή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος