Η Ιταλία πενθεί τους νεκρούς της (video)

Το μέγεθος του δράματος της Λ’ ‘Ακουιλα το 2009 πλησιάζει ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τετάρτη την κεντρική Ιταλία, σκορπίζοντας το θάνατο σε 299 ανθρώπους.

Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται οι αγνοούμενοι, οι τραυματίες είναι 379, οι άστεγοι ξεπερνούν τους 2.000, ενώ πάνω από 1.300 είναι οι μετασεισμικές δονήσεις από την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 16 ξένοι, τουρίστες ή άνθρωποι που διέμεναν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, βρίσκονται μεταξύ των νεκρών: 10 Ρουμάνοι, τρεις Βρετανοί, μια Ισπανίδα, ένας υπήκοος από το Σαλβαδόρ και μια Καναδέζα.

Το πρωί του Σαββάτου κηδεύτηκαν στο Άσκολι τα πρώτα θύματα του φονικού σεισμού. Η τελετή έγινε στο ‘Ασκολι Πιτσένο παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, του πρωθυπουργου Ματέο Ρέντσι και των προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας.
Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα σε όλη την Ιταλία. Η κηδεία των 230 νεκρών του Αματρίτσε θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που θέτει ο ιταλικός Τύπος γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα αντισεισμικής προστασίας από τις αρχές, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Σχετική είδηση: Θρήνος στην Ιταλία για τους 290 νεκρούς – Ημέρα εθνικού πένθους (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος