Συνταγές από το 1870 που πέρασαν από γενιά σε γενιά ανακαλύπτουν οι σύγχρονοι σέφ της Κρήτης και τις παρουσιάζουν μαζί με πλήθος γαστρονομικών εδεσμάτων στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου με τίτλο «Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021».
Στον παράδεισο των γεύσεων, των παραδοσιακών προϊόντων και των τοπικών υλικών θα βρεθούν οι επισκέπτες από σήμερα Παρασκευή έως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ο σέφ Γιάννης Μπαξεβάνης διευκρινίζει ότι όλη η συζήτηση που ξεκίνησε προ καιρού για τα οφέλη της κρητικής διατροφής, μεταλλάχθηκε σε μεσογειακή διατροφή. Και αυτό έγινε για λόγους μάρκετινγκ των άλλων τουριστικών αγορών της Μεσογείου που είδαν ένα τρόπο να οικειοποιηθούν κάτι ελληνικό για να δώσουν προστιθέμενη αξία στην δική τους τουριστική οικονομία. Για τους γνωρίζοντες τα κρητικά προϊόντα δεν απαντώνται σε άλλες χώρες, αλλά ακόμη και αν βρεθούν είναι η σύσταση των εδαφών σε συνδυασμό με τον ήλιο που τους προσδίδει μοναδικές ιδιότητες. Επιπλέον, ο παράγοντας ελαιόλαδο είναι αναντικατάστατος και όσα σπαράγγια αν καταναλώσεις με βούτυρο, ποτέ δεν θα έχουν τα οφέλη αν μαγειρευτούν με λάδι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος