«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, παρά τους οίκους αξιολόγησης», λέει ο Ματτέο Σαλβίνι

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, δήλωσε σήμερα το πρωί από τη λίμνη του Κόμο ότι «η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει, παρά τους οίκους αξιολόγησης, τους Ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ασυνεννοησίες». «Κάνω γιόγκα για να τα ξεπεράσω», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, παράλληλα, συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών. Όχι, για να τινάξουμε στον αέρα κυβερνήσεις ή για να φοβηθούμε οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι στο παρελθόν απέτυχαν στις κρίσεις τους, όπως θα συμβεί και αυτή την φορά. Είναι ένας καλός προϋπολογισμός και θα πάμε μέχρι τέλους».

«Η Ιταλία είναι μια γερή χώρα και η προοπτική της οικονομίας της είναι σταθερή. Οι ειδικοί μου λένε ότι αυτό είναι κάτι το σημαντικό», κατέληξε ο Ματτέο Σαλβίνι.

“Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος