Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 30 χρόνια της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Τα 30 χρόνια από την ανεξαρτησία της γιορτάζει η Ουκρανία. Η Θεσσαλονίκη τιμά το γεγονός και η προξενική αρχή της χώρας έδωσε το χρώμα. Τριάντα μέτρα από το έδαφος υψώθηκε το πρωί, μπροστά στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ένα αερόστατο, άσπρο και μπλε, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και με τη σημαία της Ουκρανίας στο κέντρο.

Στο αερόστατο ανέβηκαν ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ και μέλη του Προξενείου, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου.

Αύριο, 24 Αυγούστου γιορτάζεται η Επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υιοθέτηση -το 1991- από το Κοινοβούλιο της Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Πράξης Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Με αφορμή τη σημαντική επέτειο, όπως τόνισε ο κ. Σαμπλούκ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης έκθεση Ουκρανών καλλιτεχνών, που ζουν και δημιουργούν στην πόλη. Η έκθεση με έργα τέχνης Ουκρανών καλλιτεχνών θα φιλοξενηθεί στον χώρο έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι εχθές η καγκελάριος Μέρκελ σε συνάντηση που είχε στο Κίεβο με τον πρόεδρο Ζελένσκι, προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ουκρανούς για την έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, που παρακάμπτει το ουκρανικό έδαφος και συμπωματικά ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την Α. Μέρκελ: «Το αργότερο σε 25 χρόνια, θα σταματήσει η εξαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ευρώπη ή θα περιοριστεί σε ελάχιστες ποσότητες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι περισσότερο ανεξάρτητη από το φυσικό αέριο και η εξάρτηση από το φυσικό αέριο ενδέχεται τελικά να αντικατασταθεί από μια συνεργασία στο υδρογόνο».  Μόλις ένα μήνα προτού εγκαταλείψει την καγκελαρία, η κ. Μέρκελ συνάντησε για τελευταία φορά με αυτή την ιδιότητα τον πρόεδρο Πούτιν στην Μόσχα την περασμένη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT.com, https://www.ukrinform.net/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος