Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία: Το προφίλ του θύτη και του θύματος σε έναν αέναο κύκλο

Το δεύτερο γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του Οκτωβρίου στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων Μενεμένης, αποτελεί ένα από τα 12 γραφεία που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στην Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου» που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, από ψυχολόγο της ελληνικής αστυνομίας για το προφίλ των δραστών αλλά και για νομικά ζητήματα από εκπροσώπους των δικαστικών αρχών.

Τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το προφίλ των δραστών και των θυμάτων αλλά και η ενίσχυση της αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στην Ημερίδα.

Το 2019 ιδρύθηκαν σε όλη τη χώρα 73 υπηρεσίες ενδοοικογενειακής βίας, πέρσι δημιουργήθηκαν άλλα 6 γραφεία και φέτος, λόγω των αυξημένων περιστατικών, προστέθηκαν άλλα 12 σε όλη τη χώρα, με το 2ο γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη να λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που συναντά τα θύματα, έπειτα από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σκιαγράφησε το προφίλ του θύτη, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και έναν κύκλο βίας.

Για το ζήτημα «Ενδοοικογενειακή Βία και Δικαιοσύνη», μίλησε ο κ. Ιωάννης Γραμματικός, Πρωτοδίκης, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος