ΗΠΑ: Εκστρατεία από σταρ του Χόλιγουντ υπέρ της χρήσης μάσκας (video)

Οι αστέρες του Χόλιγουντ Τομ Χανκς και Τζένιφερ Άνιστον διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της χρήσης μάσκας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται μέχρι σήμερα να φορέσει μάσκα, παρά την έντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Για το ενδεχόμενο να φτάσουν τα κρούσματα της Covid-19 τις 100.000 ημερησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιεί ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι.

Την ίδια ώρα, ο Τομ Χανκς, που μαζί με τη σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον, ασθένησαν από κορονοϊό, ενθαρρύνει τον κόσμο να φοράει μάσκα και να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών.

“Φορέστε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας” παρότρυνε τους πολίτες ο δημοφιλής ηθοποιός, προσθέτοντας: “Είναι τόσο απλά αυτά, τόσο εύκολα, αν κάποιος όμως δεν μπορεί να τα εφαρμόσει, ντροπή του!”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τζένιφερ Άνιστον: “Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι καταπατούν τα δικαιώματά τους όταν τους ζητούν να φορούν μάσκα. Όμως αυτή η απλή και αποτελεσματική σύσταση πολιτικοποιείται με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση” τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

Καθώς τα κρούσματα της Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, το ζήτημα της μάσκας απασχόλησε και την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, αφού η χρήση της καθίσταται πλέον υποχρεωτική σε αρκετές δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι Μακένανι, υποστήριξε ότι είναι επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ αν θα φοράει μάσκα.

“Μίλησα με τον πρόεδρο πριν έρθω εδώ. Για τον ίδιο, είναι επιλογή του το αν θα φοράει μάσκα. Είναι προσωπική επιλογή κάθε ατόμου το να φορά ή όχι μάσκα. Ενθαρρύνει τον κόσμο να λαμβάνει όποια απόφαση θεωρεί καλύτερη για την ασφάλειά του” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος