Ισόβια για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου (video)

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην ζητούν τη χορήγηση ελαφρυντικών για τους εντολείς τους.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι ήταν ένας Πακιστανός και ένας Ιρακινός. Ο τρίτος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη ληστεία και στο φόνο του φοιτητή είναι ανήλικος και έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο αλλοδαπούς για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα, επιβάλλοντας ποινή ισόβιας και επιπλέον κάθειρξης 17 ετών και 6 μηνών στον πρώτο και ισόβιας και 11 ετών και 6 μηνών στον δεύτερο. Και στους δύο επιβλήθηκαν επιμέρους ποινές και για άλλα αδικήματα όπως για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύσταση συμμορίας.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι, ουσιαστικά απέδωσαν το περιστατικό, σε ατύχημα εκτός των προθέσεων τους, που όπως υποστήριξαν ήταν να ληστέψουν και όχι να αφαιρέσουν την ζωή του νεαρού.

Οι μαρτυρίες της 25χρονης φίλης του, που το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί του, της μητέρας και του πατέρα του για τη στυγερή δολοφονία, ήταν συγκλονιστικές.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Εκδικάζεται η δολοφονία στου Φιλοπάππου- Συγκλονίζουν οι καταθέσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος