Κ.Ε.Π. τουρισμού στα Χανιά                                    

Μια πιλοτική πρωτοβουλία που ξεκινά από τα Χανιά, ένα Κ.Ε.Π. για τον τουρισμό θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2023 στην πόλη, παρέχοντας όλες τις αναγκαίες πληροφορίες στους επισκέπτες του νησιού.

Εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν η νέα υπηρεσία, που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της πληροφόρησης και της εξυπηρέτησης όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των επιχειρηματιών του τουρισμού. Ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, εξηγεί τις λειτουργίες του νέου ΚΕΠ. «Θα είναι ένα “One Stop Shop”, με υπηρεσίες τουρισμού τόσο του Δήμου Χανίων, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τους ξενοδόχους, όπως κλειδιά των δωματίων, θέματα υγειονομκού ενδιαφέροντος ή κατάταξης σε κατηγορίες “αστέρων”. Η συνένωση δηλαδή, δυο υπηρεσιών σε μια, με διακριτό ρόλο για κάθε μια, που θα στεγάζονται στον χώρο λιμανιού».

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, θα μελετηθούν τα πλεονεκτήματα και τυχόν μειονεκτήματα του προγράμματος και αναλόγως θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Οι επισκέπτες, θα μπορούν να εξυπηρετούνται για κάθε πρόβλημα μέσω του τουριστικού Κ.Ε.Π. είτε αυτό αφορά την απώλεια διαβατηρίου, τα αξιοθέατα ή την καταγγελία μιας κλοπής. Παράλληλα, και πληροφορίες που αφορούν το υπουργείο Τουρισμού θα είναι διαθέσιμες στους επαγγελματίες του χώρου, π.χ. σχετικά με την έκδοση αδείας για την λειτουργία μιας μονάδος.

Η στελέχωση θα γίνει από άτομα του ΕΟΤ και από το υφιστάμενο προσωπικό του δήμου Χανίων, ενώ θα λειτουργήσει σε περίπου ένα χρόνο, την άνοιξη του 2023.

Αισιόδοξος για την επικείμενη τουριστική σεζόν εμφανίζεται ο κ. Φραγκάκης, καθώς τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, μετά τα σημάδια υφέσεως που δείχνει η πανδημία. Η πολλά υποσχόμενη τουριστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, θα παραταθεί έως τον Νοέμβριο και θα φέρει περισσότερο κόσμο και έσοδα στις τοπικές κοινωνίες. Προς τούτο και οι δυο καμπάνιες του υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού και του τουρισμού στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος