Κ. Γιαννόπουλος στο Πρώτο: Οι γιατροί μας είπαν ότι συμβαίνει κάτι περίεργο- Τους παραπέμψαμε στον εισαγγελέα Πατρών (audio)

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε ένας θεσμός που μπορεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με την θεσμική διαδικασία. Και σε αυτή την περίπτωση, με άλλο τρόπο εμείς ήρθαμε σε επαφή με την οικογένεια αρχικά» ξεκαθάρισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, όσο αφορά την ανάμειξη του οργανισμού στην υπόθεση της Πάτρας.

«Η δράση που κάνει το Χαμόγελο, για όλα τα παιδιά με προβλήματα υγείας και τις οικογένειες που με την συνεργασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, προσπαθούμε να στηρίξουμε στις δύσκολες στιγμές όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, σε όλη την Ελλάδα. Κληθήκαμε από τους γιατρούς για να στηρίξουμε την οικογένεια, όχι για κάποιο θέμα ψυχολογικό» εξήγησε.  Διευκρινίζοντας την δράση του Χαμόγελου του παιδιού, επειδή πολλοί είπε, θεωρούν ότι η βοήθεια αφορά σε ψυχολογική υποστήριξη, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι σε περιπτώσεις που ένα παιδί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, η προσπάθεια έγκειται στο να στηριχθούν και τα άλλα μέλη της οικογένειας και για οτιδήποτε άλλο, αν υπάρχει άλλη ανάγκη ιατρική, αν για παράδειγμα χρειάζεται να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο του Χαμόγελου ή αν χρειάζονται κάποιες ιατρικές εξετάσεις.

«Εκεί λοιπόν κάναμε την επαφή με την οικογένεια, τους είπαμε τις δυνατότητες που έχουμε να τους στηρίξουμε και υπήρξε άρνηση από την οικογένεια, δεν είναι η πρώτη, πρέπει να το πω αυτό. Πολλές φορές οι οικογένειες δεν θέλουν να στηριχθούν, είναι στο πρόβλημά τους, δεν θέλουν να μιλάνε με κανέναν, έχουν διάφορα θέματα. Εκεί όμως στην επικοινωνία μας με τους γιατρούς με τους οποίους έχουμε μια άριστη σχέση, σχέση ζωής, που αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα παιδιών πολύ σοβαρά και στεκόμαστε στο πλευρό τους για να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα, εκεί μας είπαν ότι έχουν κάποιες υποψίες για κάποια περίεργα πράγματα που συμβαίνουν. Δεν μπήκε στην διαδικασία η κοινωνική λειτουργός να μιλήσει περισσότερα για το θέμα. Σε αυτή την περίπτωση όταν έχουμε εμείς μια συγκεκριμένη αναφορά, την διαβιβάζουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα, γιατί είναι θέμα δικό του να δώσει εντολές για τα περαιτέρω. Άρα τους παραπέμψαμε στην εισαγγελία Πατρών που είναι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα. Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν μπορεί να παρέμβει, δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει σε καμία περίπτωση. Όταν δεχόμαστε κάποιες 100άδες χιλιάδες τηλεφωνήματα και μας μιλάνε ανώνυμα ή επώνυμα για κακοποίηση, για κάποιο γεγονός, προσπαθούμε να πάρουμε όσο καλύτερα στοιχεία και όταν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σοβαρό έστω και ανώνυμα, προχωράμε στην αποστολή της αναφοράς στον εισαγγελέα. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Τι να πούμε στον εισαγγελέα; Ότι κάτι περίεργο συμβαίνει;» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η άρνηση της οικογένειας αφορούσε σε ιατρικής φύσης βοήθεια.

«Αυτό που μου είπαν οι δικοί μας ψυχολόγοι είναι ότι υπάρχουν θέματα που μπορείς να διαγνώσεις και να καταλάβεις τι συμβαίνει και υπάρχει μια άλλη κατάσταση που δεν υπάρχει ψυχιατρικό υπόβαθρο που δεν φαίνεται καθόλου» προσέθεσε ο κ. Γιαννόπουλος, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. «Δεν φαίνεται καθόλου ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, οπότε ξεγελάς και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Εάν τα αναλύσει κάποιος σωστά και δεν το έχω ακούσει να λέγεται παρότι υπάρχουν συγγράμματα, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ανιχνεύονται από πλευράς ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου, της μητέρας, του πατέρα» ανέφερε.

«Κάθε μέρα ζούμε ένα μαρτύριο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που έχει υποστεί κάποια κακοποίηση, κάποια πίεση ή φρίκη από πλευράς γονιών. Ο απλός κοινός νους δεν μπορεί να συλλάβει ότι ο άνθρωπος που πρέπει να προσφέρει την ασφάλεια, την αγάπη την ζεστασιά και την θαλπωρή, μπορεί να κάνει κακό στο παιδί του. Και δεν έχουμε ξανατύχει ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Έχουμε λύσει μαρτύρια, χθες κιόλας είχαμε ένα παιδί που ήταν καμένα τα πόδια του, τα είχε κάψει η μητέρα του, ζούμε καταστάσεις που είναι η πιο ακραία φρίκη και τα παιδιά τους δικαιολογούν. Δεν φαντάζονται, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να γίνει, τους αγαπάνε. Και όλα αυτά κάθε φορά σε κάνουν να νιώσεις φρίκη. Εδώ δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχει δυνατότητα να το εκφράσεις, γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η ένταση του κόσμου. Και δεν υπάρχουν λόγια γιατί δεν μπορεί να το διανοηθεί κανένας και να το πιστέψει ακόμη ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος