«Καποδίστριας» – Η ταινία για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος

«Καθήκον όλων μας είναι να αναδείξουμε τον μεγαλύτερο Έλληνα και άνθρωπο, που παραμένει άγνωστος», τονίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, αναφερόμενος στην νέα ταινία του για τον Ιωάννη Καπιδίστρια.

«Καλογέρεψα για να βρώ την ουσία του Καποδίστρια, δηλαδή την αγαθότητα της ψυχής του. Απλώς οι καιροί ήταν ανώριμοι και για αυτό δολοφονήθηκε. Όμως ότι άφησε υπάρχει ακόμη και οι άνθρωποι όταν αναφέρονται σε εκείνον ανακαλούν την βαθύτερή του ουσία, την καλοσύνη του».

Η ταινία ο «Καποδίστριας» όπως σημειώνει ο κ. Σμαραγδής, θα αποκαλύψει τον Καποδίστρια έτσι όπως δεν τον έχουν δει έως τώρα. Πρόκειται για μια μυθοπλασία, όπως είναι κάθε ταινία, που στηρίζεται επάνω σε πραγματικά στοιχεία, με σκοπό να ανορθωθεί η ψυχή.

Στις 28 Μαρτίου, άνευ απροόπτου, αναμένεται να αρχίσουν τα γυρίσματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, στην Κέρκυρα. Ο κ. Σμαραγδής, βρέθηκε στο νησί, προκειμένου να επιλέξει τους χώρους των γυρισμάτων και εξήγησε γιατί ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μιχάλης Σαράντης. Όχι γιατί μοιάζει με τον Καποδίστρια, αλλά γιατί το βλέμμα του, που παραπέμπει σε εκείνον. Με μια υπερβατική, μεταφυσική προσέγγιση τόνισε «δεν επιλέγουμε εμείς τους ηθοποιούς. Μπορεί να τους επιλέγει ο ίδιος ο Καποδίστριας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος