Κατεβαίνοντας τις χιονοδρομικές πίστες με ποδήλατο

Να είσαι άφοβος, να γνωρίζεις τι κάνεις και να σου αρέσει το ποδήλατο. Αυτό είναι το τρίπτυχο για να κάνεις ποδηλασία κατεβαίνοντας τις μαύρες πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, επιχειρεί να συνδυάσει μία ακόμη δραστηριότητα, με στόχο να καταστεί προορισμός και των “fan” της ορεινής ποδηλασίας τον χειμώνα.

Μικρά μυστικά στο ποδήλατο, όπως τα λάστιχα και τα φρένα αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για το εγχείρημα, εξηγεί ο Δημήτρης Μηλιώρης μέλος των ελεύθερων ποδηλατών. Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία, εφόσον βέβαια υπάρχει εμπειρία, ο ανάλογος εξοπλισμός και τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ασφάλειας. «Εκτός από την καλή διάθεση, απαιτούνται εμπειρία, ποδήλατο σε άριστη κατάσταση, λάστιχα με καρφιά (χιονολάστιχα) και βέβαια κράνος και ειδικός εξοπλισμός». Είναι  μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σύμφωνα με τον κ. Μηλιώρη θα  πρέπει προηγουμένως να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του ποδηλάτου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην καλή λειτουργία φρένων και των ταχυτήτων, ενώ θα πρέπει να επιλεγούν τα κατάλληλα ελαστικά, με σχετικά ευρύ πέλμα ή με καρφιά για τις ιδιαίτερες συνθήκες στον πάγο.

Είναι μια εμπειρία για όλες τις ηλικίες, που προσφέρεται προς το παρόν στις πίστες του Ελατοχωρίου. Ακόμη το σπόρ δεν έχει ενταχθεί στην κατηγορία του αθλήματος, αναφέρει ο κ. Μηλιώρης, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πως θα εξελιχθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος