Κατήργησε τις τηλεοράσεις αγροτουριστικός ξενώνας στην Κερκίνη

Με σύνθημα «Αλλάξτε νοοτροπία και ζήστε στην φύση», ο “Ιχνηλάτης”, ένας ξενώνας στο Κορυφούδι Κερκίνης, κατήργησε τις τηλεοπτικές οθόνες από τα δωμάτια του.

Παρατηρώντας ότι οι επισκέπτες κατά την κράτηση ζητούσαν να υπάρχει τηλεοπτικός δέκτης στα δωμάτια, προκειμένου να “παρακολουθούν” τα παιδιά και οι ίδιοι να έχουν την ησυχία τους, ο ιδιοκτήτης Θεόδωρος Αλατζίδης, κατάλαβε ότι η επίσκεψη στην περιοχή ήταν μια τύποις εκδρομή και όχι μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με την φύση. Ότι ο κόσμος μετέφερε τις αστικές του συνήθειες στην εξοχή. Σκέφτηκε ότι ήταν στο χέρι του να θέσει τους όρους, προκειμένου να εκτιμήσουν οι λεγόμενοι φυσιολάτρες τις αξίες που τους προσέφερε το περιβάλλον. Ενώ η κατάργηση των τηλεοπτικών δεκτών έχει ανακοινωθεί από την αγροτουριστική επιχείρηση για την 1η Φεβρουαρίου, εν τούτοις ο ιδιοκτήτης της πέταξε εδώ κι δέκα ημέρες.

«Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι πετάξαμε τις τηλεοράσεις και τις αντικαταστήσαμε με βιβλιοθήκες. Μετά την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του ξενώνα, αντί να δημιουργηθεί πρόβλημα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν και ειδικά το περασμένο Σαββατοκύριακο έφτασαν στο 100%», αναφέρει ο  κ. Αλατζίδης. Το 50% της πληρότητας στον ξενώνα αφορά Άγγλους, που έρχονται να παρατηρήσουν την άγρια φύση και τα υδρόβια πουλιά της λίμνης.

Αφήνουμε κινητά και τάμπλετ και ακολουθούμε ένα πρόγραμμα κοντά στην φύση. Προς το παρόν λειτουργεί το Wi-Fi, μόνο για τους ενήλικες, που το χρειάζονται για κάποια εργασία, αλλά το επόμενο βήμα είναι η πλήρης κατάργησή του.  «Εφοδιάζουμε τους επισκέπτες με έναν χάρτη-οδηγό και φακούς, και του προτρέπουμε να κάουν μια βόλτα στην φύση, ιππασία, τοξοβολία και πολλές λύσεις, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κρυφές γωνιές της Κερκίνης, που προσφέρει πλήθος ενδιαφερόντων». Πρώτιστη σκέψη του κ. Αλατζίδη είναι τα παιδιά και η εξάρτησή τους από την τηλεόραση και τα τεχνολογικά μέσα που τους αποσπούν την προσοχή από την ίδια την ζωή.

Η πρακτική του παρκαρίσματος των παιδιών εμπρός στην μεγάλη “θεά” που κατέλαβε κεντρική θέση στις οικίες, είναι μια από τις αιτίες των πολλών προβλημάτων που παρουσιάζουν παιδιά και έφηβοι, μεγαλώνοντας διαπαιδαγωγούμενοι από παρουσιαστές μαγειρικής, reality show και τις συνήθεις ανοησιολογίες, που ενημερώνουν για τις ζωές κάποιων υποτιθέμενα γνωστών showbiz, ως να ήταν κάποιοι σημαντικοί, με τις οποίες γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος