Καβάλα: Ανοιχτή αγκαλιά για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Μαργαρίτα, η Καρίνα, η Σόνια, η Βερόνικα είναι λίγες μόνο από τις γυναίκες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου και βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα.

Οι γυναίκες αυτές μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για το τι άφησαν πίσω τους και το πώς τους υποδέχθηκε η χώρα μας.

Η Καρίνα ήρθε στην Ελλάδα από την πόλη Σούμι και η Σόνια από την Οδησσό. Η Καρίνα τονίζει πως της λείπουν πάρα πολύ οι συγγενείς της, ο μπαμπάς της, η γιαγιά, ο παππούς και πάρα πολύ της λείπουν τα κατοικίδια. Η Σόνια λέει πως φοβήθηκε πολύ όταν ερχόταν εδώ και της λείπουν πολύ οι φίλοι.

Η Βερόνικα Γρηγοριάδης είναι ελληνικής καταγωγής οδοντίατρος από την Οδησσό, μετράει μέρες για να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της, στο σπίτι της, στην κλινική, που διατηρεί. Ελπίζει να τελειώσει πολύ γρήγορα και θέλει πάρα πολύ όπως και άλλες κοπέλες περιμένουν πώς και πώς να γυρίσουν πίσω. Δεν είχαν σκοπό ποτέ να αφήσουν την πατρίδα τους. Ήταν μια χαρά εκεί, τα πράγματα πήγαιναν καλά, οι δουλειές τους.

Η εθελόντρια Ελένη Λιτβινέσκο, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα μεσολάβησε και βοήθησε για να φιλοξενηθούν οι επτά γυναίκες και τα εννιά παιδιά στον Καπλανίδειο ξενώνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος