Και η Ελλάδα θρηνεί θύμα στην επίθεση του Μονάχου – Τσίπρας: Δέσμευση στον αγώνα κατά του μίσους (video)

Ένας Έλληνας μουσουλμάνος έφηβος, συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του ψυχικά διαταραγμένου 18χρονου ενόπλου που έσπειρε το θάνατο την Παρασκευή έξω από ταχυφαγείο σε κεντρικό εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 18 χρονο έφηβο Χουσεϊν Νταϊτζίκ με καταγωγή από τη Ροδόπη, ο, οποίος διέμενε στο Μόναχο μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια του και τους γονείς του. Tο BBC 5 και η Telegraph τον αποκαλούν ο «Έλληνας ήρωας» διότι σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα την επίθεσης έσπρωξε μακριά την αδερφή του για να αποφύγει τα πυρά, ενώ ο ίδιος δέχτηκε δύο πυροβολισμούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραγικός πατέρας μόλις έμαθε το περιστατικό υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού θα γίνει στον Άρατο Ροδόπης.

Την τραγική είδηση σχολίασε με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός.

«Τον έντονο αποτροπιασμό και την ολόψυχη αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων, στους πολίτες του Μονάχου και στο γερμανικό λαό» εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ.

«Η χθεσινή, τραγική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, δημιουργεί αισθήματα αποτροπιασμού και θλίψης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του στην οποία ανάφερει ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αθώων θυμάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται, δυστυχώς, και ένας Έλληνας πολίτης, καθώς και τη συμπαράστασή του στους πολίτες του Μονάχου και τον γερμανικό λαό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος