Κιβωτός του Κόσμου: Μία αγκαλιά σωτηρίας μέσα στην τρικυμία του πολέμου

Η Κιβωτός του Κόσμου, ως πραγματική αγκαλιά σωτηρίας μέσα στην τρικυμία του πολέμου, σκύβει πάνω από τις δοκιμαζόμενες οικογένειες και τα παιδιά της Ουκρανίας για να προσφέρει στέγη, ασφάλεια και θαλπωρή, σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατήρ Αντώνιος, ήδη στην Αθήνα φιλοξενούνται παιδιά σε 20 μικρά διαμερίσματα, ενώ αναμένονται άλλα 50 μαζί με τις μητέρες  τους. Τα παιδιά παρακολουθούν και μαθήματα, για να μην χάσουν την σχολική χρονιά, καθώς η Κιβωτός στεγάζει το ουκρανικό σχολείο, όπου εθελοντές καθηγητές  διδάσκουν σε 11 μεγάλες αίθουσες, ενώ τους προσφέρεται επίσης φαγητό και ψυχολογική υποστήριξη.

Η Κιβωτός του Κόσμου, η οποία το 2015 φιλοξένησε 50 ορφανά παιδιά από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας και το 2016 φιλοξένησε περισσότερα από 200 ανήλικα και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα του πολέμου της Συρίας, προσφέρει την έμπρακτη στήριξη και αγάπη της στα παιδιά (ασυνόδευτα / ορφανά) και στις οικογένειες που τόσο βίαια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των ασυνόδευτων παιδιών, περιλαμβάνει φιλοξενία, καθημερινή σίτιση, κάλυψη σε ένδυση/ παιχνίδια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, εκπαιδευτικά/ παιδαγωγικά προγράμματα/δραστηριότητες, καλύψεις μετακινήσεων και οικονομικά επιδόματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος