Κωνσταντινούπολη: Τέσσερις συλλήψεις μετά από τη νέα “τρομοκρατική” επίθεση (video)

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που οδηγήθηκαν στην έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας και ανακρίνονται στο πλαίσιο των ερευνών για τη νέα πολύνεκρη επίθεση.

“Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 38 τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη που είχε στόχο επανδρωμένο λεωφορείο των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χασεκί όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους “έδειξε” ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK. “Δεν είναι κάτι νέο το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση επεκτείνει τις επιθέσεις της στις πόλεις”, δήλωσε και προειδοποίησε ότι η μάχη εναντίον των “τρομοκρατών” θα συνεχιστεί “μέχρι τέλους”.

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν από απόσταση σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:40 (ώρα Ελλάδας).

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό Βεζνέτσιλερ του τραμ, κοντά στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου.

https://twitter.com/schumelli1/status/740181490164719616

Σε μήνυμα έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκε από την ιστοσελίδα του, το Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη συνιστά στους Αμερικανούς “να αποφεύγουν την περιοχή και να οξύνουν την επαγρύπνηση”. Ανάλογες ήταν οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδόθηκαν από τα υπουργεία εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, στις οποίες επισημαίνεται επίσης, ότι η επίθεση σημειώθηκε “σε ιστορική συνοικία, κοντά σε σταθμό του τραμ, κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία, κοντά στο Μεγάλο Παζάρι και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης”.

“Καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαιη επίθεση και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας”, έγραψε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζον Μπας στο Twitter.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών “καταδικάζει απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και διατυπώνοντας “αμέριστη συμπαράσταση στον τουρκικό λαό”.

Καταδίκη αλλά και συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες”, αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Σχετική είδηση:Πολύνεκρη επίθεση σε αστυνομικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη

ΠΗΓΗ:Hurriyet Daily, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος