Κουβεντούλα και καφές στην Κομοτηνή

Δρόμοι γεμάτοι κόσμο, πλημμυρισμένοι με χρώματα και μυρωδιές. Αυτή είναι η Κομοτηνή, μια πόλη όπου αναδύονται τα αρώματα από τον φρεσκοκομμένο και φρεσκο-καβουρδισμένο καφέ.

Όλοι οι νεο-αφιχθέντες επισκέπτες δίνουν ραντεβού στο Ηρώο του του Β΄ Π.Π. γνωστό και ως Σπαθί, από το ξίφος που απεικονίζεται στην ύψους 15 μέτρων μαρμάρινη στήλη του, που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλεως. Από εκεί κατευθύνονται στα μαγαζιά για ένα καφεδάκι, σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής.

Από το 1935 λειτουργεί το καφεκοπτείο του Γιώργου Κέκκερη. Είναι η τρίτη γενιά, που ψήνει και αλέθει καφέδες στην Κομοτηνή. Στο μαγαζί του ανακατεύονται μυρωδιές από μπαχάρια και καφέ δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Μια παράδοση που θα συνεχιστεί όπως λέει ο ίδιος.

Όλοι οι καφέδες ψήνονται με τον ίδιο τρόπο. η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Λίγο πιο χοντροκομμένος είναι ο εσπρέσσο που μπαίνει σε φίλτρο και περισσότερο ψιλοκομμένος ο ελληνικός που μπαίνει απευθείας στον μπρίκι, εξηγεί ο κ. Κέκκερης.

Οι χιλιάδες φοιτητές του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου σταδιακά ενσωματώνονται  στην τοπική κουλτούρα, αποτυπώνονται στο σκηνικό της πόλεως και αποκτούν τις συνήθειές της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος