Κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη-Θετική ανταπόκριση των νέων στην “Κάρτα Ελευθερίας”

Array

Κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκε σε εργαζόμενη στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εργαζόμενη από τις 16 Ιουνίου είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα, καθώς ήταν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από το οικογενειακό της περιβάλλον. Στις 25 Ιουνίου , πριν επιστρέψει στην εργασία της, ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι ήταν θετική στη μετάλλαξη Δέλτα.

Εντωμεταξύ, θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων, ηλικίας 18-25 ετών, στην «Κάρτα Ελευθερίας», που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μόνο χθες 28/6/2021, κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό από νέους της ηλικιακής αυτής κατηγορίας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8.000-9.000 ραντεβού.

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί  είναι τα παιδιά. Στο επίκεντρο θα βρεθούν όσοι βρίσκονται κοντά στην ενηλικίωση.

Επίσης, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί  κατ’ οίκον για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν.

Οι προβλέψεις πάντως δείχνουν πως το 90% των νέων λοιμώξεων μέσα στο καλοκαίρι θα είναι η παραλλαγή Δέλτα. Το χαρακτηριστικό του ιού με τη μετάλλαξη, είναι η υψηλή μεταδοτικότητα που φτάνει μέχρι και 50-70% πιο πάνω σε σχέση με τη μεταδοτικότητα του βρετανικού στελέχους, το οποίο είναι με τη σειρά του 50% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος της Ουχάν.

Όπως επισήμανε, άλλωστε,  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 29 στελέχη, ενώ προβλέπεται πως η μετάλλαξη Δέλτα θα αποτελεί το επικρατούν στέλεχος, μέχρι το τέλος καλοκαιριού παγκόσμια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος